Liber

de Intensive

Een intensieve, zevendaagse kennismaking met het Liber leren, de drie-stappen-methode die je leert winst te putten uit verlies.


Voor sommigen een eenmalige investering waar ze jaren op te teren, voor anderen een teen in het water om te onderzoeken of het jaarprogramma Liber de Leergang hen past. 

Inhoud

Dagelijks besteed je minstens twee uur aan het Liber oefenen en maak je minstens vijf Woordwolken. Mede naar aanleiding daarvan heb je iedere dag twee verdiepende gesprekken – een van anderhalf uur in de ochtend en een van 20 minuten ‘s avonds– met je begeleider.


Verder breng je de dagen geheel naar eigen inzicht door. Zo nodig werk je door aan projecten die thuis of op het werk waren blijven liggen. 


Bewust vragen of bieden deze dagen je buiten de oefenmomenten om, ‘niets bijzonders’. Om te bevorderen dat je het Liber oefenen ook in je thuisomgeving oppakt. Het enige waar deze Intensive op inzet: dat je de smaak van het Liber leren te pakken krijgt.

Liber

Thuiskomen in de mens achter je wens.

Voor wie

Liber brengt je veel, maar vraagt je ook het nodige. Het helpt als je:


1.Toe bent aan een nieuw begin

Je hebt een verlieservaring voor de kiezen gehad en begint je te bezinnen op de vraag: ‘hoe nu verder?’ De aard van het verlies is niet relevant en ook de omvang niet. Of je nu bezig bent het overlijden van een dierbare te verwerken of een echtscheiding, herstelt van een burn out of van het verlies van een baan, een verhuizing of een vooruitzicht - verliesverwerking is verliesverwerking.


Wat telt is dat je met vorm van ontwrichting te maken kreeg en een nieuw begin moet maken.


2. Commitment toont

Je verlangt ernaar in dat verband de merites van het Liber leren te onderzoeken. 


3. Leidinggevend in het leven staat

Je bent een stevige persoonlijkheid, kunt een flink mentaal inspanningsniveau aan en weet wat het is om conceptueel en gedisciplineerd te denken. Waarschijnlijk heb je een leidinggevende functie of ben je anderszins gewend echte verantwoordelijkheid te dragen.


Geen vrijheid zonder strijd, geen ruimte zonder grenzen, geen opstaan zonder vallen. Liber werkt omdat het zo werkt. Maar wat waar is, is niet altijd aangenaam. Daarom zijn Liber deelnemers doorzetters.

Aanmelding en toelating

Aanmelding en toelating

Over en weer vraagt Liber de Intensive om een investering. Stapsgewijs onderzoeken we of deze aan de orde is. Daarbij ligt het accent op de vraag of je het opbrengt ook thuis al de relevante oefeningen te doen.


De stappen waaruit de toelating bestaat:

1. Zelf beginnen

Maak kennis met de Liber leerstof en ga er vervolgens een paar dagen zelf mee aan de slag. Je krijgt dan een eerste indruk of Liber je past. Nadat je drie woordwolken hebt gemaakt, mail je deze naar: info@transitium.org, waarna we een afspraak maken voor een telefonische kennismaking.


2. Toelatingsgesprek

In een telefonisch onderhoud toetsen we je wens tot deelname wat nader. Als de beslissing positief uitvalt, prikken we je een week die je uitkomt.

Praktische zaken

Verblijf

Je verblijft in een van de huizen op het terrein van Transitium ZeeVELD. Je hebt een eigen slaapkamer en een eigen dagverblijf met keuken/kitchenette. Je verzorgt zelf je natje en droogje. Er is goede Wifi.


Kosten

Het deelnametarief bedraagt € 1450,- ex BTW, of is naar draagkracht.

Met wie

Je gesprekspartner is Liber ontwikkelaar Thomas van Kleef, algemeen directeur van het Transitium.


"Goudhaantje in communicatieland' noemde De Volkskrant hem ooit. En inderdaad is Van Kleef (1954) zoiets als de vleesgeworden communicatie. Een scherp luisteraar met het charisma je precies bij die les te brengen (of te houden) die voor jou op dat moment aan de orde is.


Gehoord worden

Analytisch, kritisch, empathisch en met een internationale werkachtergrond, schakelt hij moeiteloos tussen hemelse- en straattaal, huis-, tuin- en keukenpraat en issues rond identiteit en globalisering, intimiteit en hilariteit. Wat je ook op het hart ligt, persoonlijk of ook zakelijk, een gesprek met hem is je ten volle gehoord weten.


Zicht en zin

Hierdoor brengt een ontmoeting met Thomas, precies dat te weeg: bevrijding van moeten. En daarmee: zicht en zin. Zicht op nieuwe kansen, zin om ze aan te pakken.


Meer over Thomas van Kleef hier.