Probeer het!

Laat je meevoeren door deze oefeningen om kennis te maken met het Liber leren:


Oefening 1:

Ervaar en beleef hoe het 'voelt' en hoe het werkt: om 'jezelf gewaar te zijn' .


Oefening 2:

Leer de drie stappen van het Liber oefenen te zetten.


Oefening 3:

Gun jezelf een uur om je 'niet-wetend' te leren verhouden met je verbale en fysieke 'wel-weten'. Met extra oefentips.

Leerstof

Erkennen, Uiten, Gewaar-zijn: de drie stappen van het Liber oefenen:


Stap 1: Erkennen

Je erkent dat je heel veel meer niet weet dan wel, maar dat desondanks alleen wat je wel meent te weten, je denken en doen bepaalt. En dat de enige manier om hier eerlijk mee om te gaan eruit bestaat je niet-wetend met deze manier van doen te verhouden.


Stap 2: Uiten

* Je uit je 'verbale verhaal': maakt een 'woordwolk' van je wel-weten;

* Je uit je 'fysieke verhaal': geeft spanningen en emoties de ruimte zich (non-verbaal) te manifesteren.


Stap 3. Gewaar zijn

Je activeert je niet-weten en wordt van daaruit je verbale en fysieke wel-weten gewaar; dat is: je beziet en beluistert dit zonder er iets van te vinden of mee te willen.


Het effect: wat relevant is blijft overeind, 'weten' dat achterhaald is lost op en creëert daarmee ruimte voor wat aan de orde is. De verhalen van hoofd en lichaam ondergaan een reset en update. Je bent weer 'bij de tijd', vrij om wat je overkomt creatief tegemoet te treden. Thuis in je vrije wil.

Oefenboek en animatie

Als je eigen wil geen wet blijkt


Een mens en zijn wil...


Fijn werk, een lieve partner, gezonde kinderen, vroeg met pensioen of juist lang doorgaan: of het nu gaat om zaken van levensbelang of om futiliteiten, de godganse dag zijn we bezig alles zo te organiseren dat het loopt zoals wij het willen.


Wat goed gaat, totdat het fout gaat. Je vrouw overlijdt, je man kiest voor een ander, je verliest een arm, een been, een baan… En krijgt onze wil een oplawaai, volgen direct ook allerlei vervelende gemoedstoestanden.


Je zou zeggen: een mooie aanleiding om die wil van ons eens nader tegen het licht te houden. Maar nee. Zijn de ergste stormen eenmaal gaan liggen, begint vrijwel altijd weer Het Grote Repareren. Om het toch, alsnog, zo krijgen zoals jij het in je hoofd had. En zo niet helemaal, dan toch tenminste een beetje.


Want jouw wil is wet, toch?


Liber helpt je uit die droom.


Maar wel anders dan anders. Want helpen trajecten als Liber je normaal gesproken dat wat jij wilt, ook daadwerkelijk binnen je bereik te brengen, zoals rijscholen je leren autorijden, Liber gaat verder. Want Liber graaft dieper.


Van bevrediging naar bevraging

Niet de bevrediging van je wil is het uitgangspunt, maar de bevraging ervan. Liber leert je de legitimiteit ervan te onderzoeken.


Al doende ga je de relativiteit van wat je allemaal zo hevig wilt, vindt of moet, inzien. Je begint jezelf te herkennen als de schrijver van je eigen drama.


En nu kan dit inzicht gaan dagen: tussen jouw en je geluk, staat niets en niemand dan jij alleen.     


Welkom in de mens achter de wens. Welkom in je vrije wil. 


Bekijk hier de Liber Animatie


Vind hier het Liber Oefenboek

Liber

Thuiskomen in de mens achter je wens. In je vrije wil.

Reacties

"Soms begin ik eraan met tegenzin, om m'n oefenperiode toch weer verfrist uit te komen. Losser van ergernis en spanning."


Mijn omgeving vindt me opmerkelijk veranderd. Energetisch rustiger. Ik ervaar dat zelf ook. Alsof ik niet meer met mezelf hoef te vechten. Mee kan stromen in m'n eigen flow."


"Liber brengt me een aanhoudende kalme distantie zoals het mediteren dat ik kende, nooit teweegbracht."