Liber

Thuiskomen in je vrije wil

Liber

a la Carte

Uitrusten en nieuwe kracht opdoen

Hervind wat innerlijke rust en ruimte en boek voor drie of meer nachten Het Janhuis, een heerlijke duinvilla die deel uitmaakt van het Transitiumcomplex.


Net naar je hoofd ernaar staat blijf je op de bank liggen, onderneem je een wandeling, kijk je televisie of boek je een langademig luistergesprek met Thomas van Kleef. Dat kan over het Liber leren gaan, maar het hoeft niet.Voor wie

Zoals de dingen lopen, lopen ze, maar in beginsel is je verblijf in het Janhuis een aanloop tot - meer - Liber leren, later. Daarom helpt het als je als je:


1.Toe bent aan een nieuw begin

Je hebt een verlieservaring voor de kiezen gehad en begint je te bezinnen op de vraag: ‘hoe nu verder?’ De aard van het verlies is niet relevant en ook de omvang niet. Of je nu het overlijden van een dierbare verwerkt of een echtscheiding, herstelt van een burn out of van het verlies van een baan, een verhuizing of een vooruitzicht - verliesverwerking is verliesverwerking.


Wat telt is dat je met vorm van ontwrichting te maken kreeg en een nieuw begin moet maken.


2. Nu rust zoekt, later wellicht Liber

Je hebt door de Liber leerstof gebladerd en kunt je voorstellen dat deze je behulpzaam zou kunnen zijn. Maar tegelijk is je verlies nog te vers om daar op dit moment veel energie in te kunnen stoppen. Nu heb je eerder behoefte aan rust, wandelen, misschien wat voorzichtige en vooral ook langademige gesprekken rond vragen, vermoedens, verlangens en opties. Om zo de zaken rustig op een rij krijgen. Jouw rij.    


3. Leidinggevend in het leven staat

Je bent een stevige persoonlijkheid. Waarschijnlijk heb je een leidinggevende functie of ben je anderszins gewend echte verantwoordelijkheid te dragen. Want mogelijk zul je in de toekomst deelnemen aan Liber, een programma dat, als gezegd, je veel brengt, maar ook het nodige van je vraagt.

Met wie

Je gesprekspartner is Liber ontwikkelaar Thomas van Kleef, algemeen directeur van het Transitium.


"Goudhaantje in communicatieland' noemde De Volkskrant hem ooit. En inderdaad is Van Kleef (1954) zoiets als de vleesgeworden communicatie. Een scherp luisteraar met het charisma je precies bij die les te brengen (of te houden) die voor jou op dat moment aan de orde is.


Gehoord worden

Analytisch, kritisch, empathisch en met een internationale werkachtergrond, schakelt hij moeiteloos tussen hemelse- en straattaal, huis-, tuin- en keukenpraat en issues rond identiteit en globalisering, intimiteit en hilariteit. Wat je ook op het hart ligt, persoonlijk of ook zakelijk, een gesprek met hem is je ten volle gehoord weten.


Zicht en zin

Hierdoor brengt een ontmoeting met Thomas, precies dat te weeg: bevrijding van moeten. En daarmee: zicht en zin. Zicht op nieuwe kansen, zin om ze aan te pakken.


Meer over Thomas van Kleef hier.

Praktische zaken

Het Janhuis

Dé plek voor wie toe is aan ruimte, rust, reflectie, en heel, heel veel natuur. En misschien ook wel aan wat luxe. Want alles is hier even smaakvol als schoon, even nieuw als doordacht. Van espressoapparaat tot afwasmachine, van combimagnetron tot Wifi, het is er en het doet het. En dan die achtertuin: een stap buiten de deur en je staat in het Noordhollands Duinreservaat, een van de grootste onafgebroken natuurgebieden van ons land. Onderaan deze pagina een video die Het Janhuis bij je introduceert.


Drie nachten, van 15:00 - 11:00 uur

Je verblijf omvat drie of meer nachten en loopt altijd van 15:00 uur op de dag van aankomst, tot 11:00 uur op de dag van vertrek.


Verzorging

Je regelt zelf je natje en droogje. De keuken is van alle gemakken voorzien. En anders vind je op vijf boswandelminuten afstand voor ontbijt, lunch en diner een prima restaurant dat je graag voedt.


Aanmelden

Mail wat beknopte informatie over de aanleiding van je voorgenomen verblijf en je achtergrond, naar info@transitium.org. Geef daarbij ook aan waarom je voor Liber a la Carte kiest.


Kosten

Verblijfkosten: eerste drie nachten: €360,- daarna per nacht: € 120,-

Gesprekskosten: € 140,- per uur ex BTW of naar mindere draagkracht. Eerste kennismakingsuur: gratis.


Beschikbaarheid en boeken

Hier kun je kijken welke data beschikbaar zijn en reserveren.


Wat is er wat kan er in Het Janhuis?

Deze Q en A geeft je op vrijwel al je vragen de antwoorden.